Agenda

Bekijk de komende activiteiten in onderstaande agenda.
Of hier voor onze wekelijks terugkerende activiteiten.


Datum Tijd Activiteit
9
Donderdag
Februari
15:00 - 17:00 uur

Cultuurcafé Walter Toon(t) Hermans

Welke toon speelde Hermans in zijn leven? Als kleine jongen raakte Walter, zoals hij dat zelf zegt, besmet met het \'Toonvirus\'. De bandrecorder van zijn oma met een geluidsband van Toon maakte dat Walter een superfan werd. Walter vertelt welkt \'toon\' Hermans speelde in zijn leven. In de loop der jaren verzamelde Walter alles van de grote clown en hij verdiepte zich in de grootmeester en kwam zo leuke weetjes te weet over zijn idool. Als superfan en kenner geeft Walter lezingen over zijn idool. ”Wat is er nou mooier om je passie en je enthousiasme te delen met anderen?” zegt hij. Walter vertelt enthousiast over de grootste in zijn vak allertijden en draagt enkele gedichten van Toon voor. Natuurlijk laat Walter ook leuke fragmenten uit zijn shows zien. De meezing klassiekers als de tango van het blote kontje en vierentwintig rozen komen aan bod. Maar ook nummers uit zijn beginperiode zullen voorbij komen. Een ode aan deze grote rasartiest. Een leuke en gezellige middag Toon? Voor maar €5,- kunt u onder het genot van een kopje koffie of thee genieten van een leuke presentatie!


€5 incl. kopje koffie/thee, te betalen aan de bar

17
Vrijdag
Februari
16:00 - 17:30 uur

Mini taartjes versieren

Wie houdt er nu niet van taart? Onder begeleiding gaan de kinderen hun eigen mini taartbodempjes versieren met heerlijke zelfgemaakte botercrème en lekkere en leuke versieringen. De taartjes mogen ze natuurlijk meenemen naar huis in een mooi doosje. En... tussendoor snoepen mag!


€6,50 - Kaartjes zijn verkrijgbaar via www.deeng.nl
Meer informatie en tickets...

23
Donderdag
Februari
15:00 - 17:00 uur

Cultuurcafé - Boudewijn Zwart - Mobiele beiaard

Regelmatig organiseren wij in De Eng een Cultuurcafé op donderdagmiddag. Hier kunt u onder het genot van een kopje koffie of thee, genieten van een live muziekoptreden met aansluitend een verdiepingsaanbod. Dit kan zijn op het gebied van cultureel erfgoed, beeldende kunst, film of muziek. Dit Cultuurcafé is Boudewijn Zwart de spreker.


€5 incl. kopje koffie/thee, te betalen aan de bar

26
Zondag
Februari
15:00 - 18:00 uur

Muziekcafé - Single Fuifje

‘Hé DJ! Put the record on!’ Ook zo moe van DJ’s die helemaal zelf willen bepalen wat ze draaien? Beetje moeilijk doen over draaischema’s en overgangen? Dat gaat nu anders! Want… ‘U vraagt en zij draaien’. Kom lekker grabbelen in de uitpuilende bakken vol nostalgisch vinyl. Een muzikale tijdreis vol smaak en wansmaak. Van ‘Why tell me why’ tot ‘Proud Mary’… ‘80’s synth pop’, tot ‘70’s rock ’n roll’ en weer terug naar Doe Maar. Kris Kras door elkaar. Ze breken met alle dj wetten.4 Dus…zoek uw favoriete single, geef hem aan de dj en dans, zing of hos mee! Single Fuifje… Dat is toch een plaatje!


Het muziekcafe vindt plaats in de lounge. De toegang is gratis, dus loop lekker binnen!

1
Woensdag
Maart
14:00 - 14:45 uur

Poppentheater: Hans en Grietje in het giga groene bos!

Poppentheater van het beroemde sprookjesduo voor de hele familie over een actueel onderwerp!

De mierenkoningin roept de hulp in van Hans en Grietje. Het bos is te droog! Meneer Boom heeft zijn bladeren al laten vallen, de vogels kunnen geen wormpjes vinden, de rivier heeft erg laag water en de bloemen zijn verlept! Er is dringend water nodig! Kunnen Hans en Grietje dit oplossen?

VERPLAATST VAN 14 OKTOBER!


Tickets € 5,50 via ons ticketsysteem
Meer informatie en tickets...

4
Zaterdag
Maart
09:00 - 13:00 uur

Emaillebeurs

Dit is weer de mogelijkheid om uw collectie emaille aan te vullen!


€3,50 aan de deur betalen

9
Donderdag
Maart
15:00 - 17:00 uur

Cultuurcafé - Ronald van de Glind - Oud Voorthuizen

Regelmatig organiseren wij in De Eng een Cultuurcafé op donderdagmiddag. Hier kunt u onder het genot van een kopje koffie of thee, genieten van een live muziekoptreden met aansluitend een verdiepingsaanbod. Dit kan zijn op het gebied van cultureel erfgoed, beeldende kunst, film of muziek. Tijdens dit Cultuurcafé komt Ronald van de Glind een presentatie geven over Oud Voorthuizen. Aan de hand van veel oude foto\'s laat hij u een prachtig stukje geschiedenis zien. Wist u bijvoorbeeld dat Voorthuizen vroeger een station en spoorweg had?


€5 incl. kopje koffie/thee, te betalen aan de bar

12
Zondag
Maart
15:00 - 18:00 uur

Muziekcafé - Shanti café!

Een extra Muziekcafé met een bijzonder leuk thema: Shanti café! Die verschillende shantikoren uit de omgeving komen hun liederen voor u zingen in de lounge van De Eng. De entree is gratis, dus loop lekker binnen en kom genieten en lekker meezingen met de zeemansliederen.


Gratis

15
Woensdag
Maart
19:00 - 22:00 uur

Ladies Night

Deze Ladies Night is een shop-avond speciaal voor vrouwen! Hier vindt u een diversiteit aan lokale ondernemers. Ook is er een modeshow en een verloting van goodiebags. Toegang is gratis!


Gratis

20
Maandag
Maart
19:30 - 21:30 uur

Basiscursus Fotografie

Basiscursus Fotografie Heeft u ook een digitale fotocamera? Het zijn prachtige apparaten met veel mogelijkheden, maar vaak gebruikt u slechts een klein deel daarvan. In de basiscursus fotografie neemt de docent u mee in de wereld van sluitertijden, diafragma’s en ISO-waarden. U leert veel over de techniek, bijvoorbeeld over belichtingscorrecties en scherptediepte. We kijken ook wat u met de camera allemaal kunt doen in de dagelijkse praktijk en staan kort stil bij de nabewerking van uw foto’s. U krijgt kleine opdrachten mee naar huis, waarvan we de resultaten in de eerstvolgende bijeenkomst bekijken en bespreken. Meebrengen: uw camera (compact, hybride, systeem, of spiegelreflex) en eventuele objectieven. Bij aanvang van de cursus is het noodzakelijk dat u de te behandelen functies al op de camera weet te vinden. (ISO-waarde, diafragma, sluitertijd, belichtingscorrectie, witbalans). Gebruik daarvoor uw handleiding. Bart Stornebrink is beroepsfotograaf. Hij geeft al jaren fotografieworkshops. Voor hem is fotograferen het vastleggen van de eigen emotie. Een foto is pas geslaagd als u weet over te brengen wat u voelt, wat u ziet, wat u ervaart. De techniek staat daaraan ten dienste, maar is niet het uitgangspunt. Het is handig om te weten hoe het gereedschap werkt, maar bij het maken van een goede foto komt meer kijken. Bart toont u alle succesfactoren voor een pakkende foto. De cursus vindt plaats op de volgende data: 20-3/27-3/3-4/17-4/22-4 (praktijkdag)/8-5 Aanmelden voor deze cursus kan door een mail te sturen naar activiteit@deeng.nl. Deelname kost €179,-


Aanmelden voor deze cursus kan door een mail te sturen naar activiteit@deeng.nl. Deelname kost €179,-

23
Donderdag
Maart
15:00 - 17:00 uur

Cultuurcafé - Pieter Philipsen – Johannes Passion

Regelmatig organiseren wij in De Eng een Cultuurcafé op donderdagmiddag. Hier kunt u onder het genot van een kopje koffie of thee, genieten van een live muziekoptreden met aansluitend een verdiepingsaanbod. Dit kan zijn op het gebied van cultureel erfgoed, beeldende kunst, film of muziek.


€5 incl. kopje koffie/thee, te betalen aan de bar

24
Vrijdag
Maart
19:30 - 22:30 uur

Wijnproeverij

Deze avond is er een wijnproeverij. Meer informatie volgt t.z.t. op de website, op onze social media en via onze nieuwsbrief.28
Dinsdag
Maart
19:30 - 21:00 uur

Leerlingenconcert dwarsfluit en gitaar

Muziekschool Barneveld verzorgt muzieklessen in De Eng. Op deze avond treden de leerlingen dwarsfluit en gitaar voor u op. Kom vooral even luisteren, de toegang is gratis!


De toegang is gratis

6
Donderdag
April
15:00 - 17:00 uur

Cultuurcafé - Vincent Corjanus

Vincent Corjanus draait al tien jaar mee met zijn liedjes en gedichten. Soms groots, rockend en meeslepend en vaak ook klein en kwetsbaar. De afgelopen jaren schreef Corjanus meer dan 800 gedichten en 100 liedjes. De gedichten van Corjanus waren te horen tijdens Ted Talks, radioshows op 3fm en Radio 2 en ook Frank Boeijen droeg werk van hem voor. De poëziepop-liedjes van Corjanus zijn teder en rauw. Soms met een vleugje elektronica, maar altijd recht uit hart. In januari 2023 komt het nieuwe project ‘Lichtbreuk’ uit. Het nieuwe project ‘Lichtbreuk’ staat centraal tijdens de nieuwe tour. Een gloednieuwe cd én een nieuwe dichtbundel. Corjanus werpt voorgoed taboes, schaamte en spijt van zich af. Het gevolg is een frisse kijk op het leven, de vergankelijkheid en de liefde. In wereld waar we niet stilstaan, maar rennen. Een ‘Lichtbreuk’ verscheen per toeval aan de donkere hemel. Deze gedichten en liedjes geven de luisteraar de ruimte te reflecteren, stil te staan en te genieten van het onvolmaakte. Van het donker naar het licht en alles wat daartussen ligt.


€5 incl. kopje koffie/thee, te betalen aan de bar

14
Vrijdag
April
16:00 - 17:30 uur

Schilderen voor kinderen

Kom je ook je eigen kunstwerk maken? Tijdens deze kinderworkshop gaan we samen een schilderij maken op canvas. Er wordt uitleg gegeven, waarna de kinderen zelf aan de slag gaan. Er wordt in etappes gewerkt, waardoor de kinderen hun eigen schilderij opgebouwd zien worden. Creatieve ervaring of aanleg is niet nodig, het is voor iedereen die zin heeft om wat moois te maken. We maken gebruik van acrylverf, dus trek je oude kleren aan en verf mee!


Tickets €6,50 via ons ticketsysteem
Meer informatie en tickets...

20
Donderdag
April
15:00 - 17:00 uur

Cultuurcafé - Annelies Barendregt – Fotografie

Regelmatig organiseren wij in De Eng een Cultuurcafé op donderdagmiddag. Hier kunt u onder het genot van een kopje koffie of thee, genieten van een live muziekoptreden met aansluitend een verdiepingsaanbod. Dit kan zijn op het gebied van cultureel erfgoed, beeldende kunst, film of muziek. Ditmaal zal Annelies Barendregt het Cultuurcafé verzorgen.


€5 incl. kopje koffie/thee, te betalen aan de bar

20
Maandag
Maart
19:30 - 21:30 uur

Basiscursus Fotografie

Heeft u ook een digitale fotocamera? Het zijn prachtige apparaten met veel mogelijkheden, maar vaak gebruikt u slechts een klein deel daarvan. In de basiscursus fotografie neemt de docent u mee in de wereld van sluitertijden, diafragma’s en ISO-waarden. U leert veel over de techniek, bijvoorbeeld over belichtingscorrecties en scherptediepte. We kijken ook wat u met de camera allemaal kunt doen in de dagelijkse praktijk en staan kort stil bij de nabewerking van uw foto’s. U krijgt kleine opdrachten mee naar huis, waarvan we de resultaten in de eerstvolgende bijeenkomst bekijken en bespreken. Meebrengen: uw camera (compact, hybride, systeem, of spiegelreflex) en eventuele objectieven. Bij aanvang van de cursus is het noodzakelijk dat u de te behandelen functies al op de camera weet te vinden. (ISO-waarde, diafragma, sluitertijd, belichtingscorrectie, witbalans). Gebruik daarvoor uw handleiding. Bart Stornebrink is beroepsfotograaf. Hij geeft al jaren fotografieworkshops. Voor hem is fotograferen het vastleggen van de eigen emotie. Een foto is pas geslaagd als u weet over te brengen wat u voelt, wat u ziet, wat u ervaart. De techniek staat daaraan ten dienste, maar is niet het uitgangspunt. Het is handig om te weten hoe het gereedschap werkt, maar bij het maken van een goede foto komt meer kijken. Bart toont u alle succesfactoren voor een pakkende foto. De cursus vindt plaats op de volgende data: 20-3/27-3/3-4/17-4/22-4 (praktijkdag)/8-5


Aanmelden voor deze cursus kan door een mail te sturen naar activiteit@deeng.nl. Deelname kost €179,-

10
Woensdag
Mei
15:00 - 15:45 uur

Schatzoeken

Kapitein Zeebaars is op de vlucht voor de zeerovers! De zeerovers hebben gehoord dat hij een mooie schat heeft en die willen zij stelen. Om aan de zeerovers te ontkomen heeft Kapitein Zeebaars zijn schat verstopt. Maar waar was dit ook alweer? Wij hebben gehoord dat de schat van Kapitein Zeebaars is verstopt in het beachvolleybalveld bij De Eng. Kom jij meezoeken? Voor elke schatzoeker is er een prijsje. Of neem jij de hoofdprijs, de schat van Kapitein Zeebaars, mee naar huis? Wilt u bij aanmelding de leeftijden van de kinderen mailen naar activiteit@deeng.nl


Tickets €4,50 via ons ticketsysteem
Meer informatie en tickets...

13
Zaterdag
Mei
14:00 - 18:00 uur

De Eng 2,5 jaar + spectaculaire verrassing!

De Eng bestaat 2,5 jaar! Dit vieren we met een open dag, met spectaculaire verrassing! Ook zullen tijdens de open dag diverse gebruikers demonstraties/workshops geven. Meer informatie volgt!


Gratis

16
Vrijdag
Juni
16:00 - 17:30 uur

KidsDisco Glow in the dark

De KidsDisco is altijd een feestje! DJ Edwin belooft er weer een gaaf feest van te maken, met de beste en nieuwste muziek. Favoriete nummers mogen natuurlijk aangevraagd worden. Tussendoor zijn er leuke dansspelletjes en grappige wedstrijdjes, waarmee leuke prijsjes gewonnen kunnen worden. De DJ kletst alles aan elkaar en door het leuke entertainment doen kinderen al snel mee! Het thema is Glow in the dark. Kom dus in neon en/of witte kleren voor de coolste effecten! Ook leuk om je kinderfeestje hier te vieren!


Tickets €6,50 via ons ticketsysteem
Meer informatie en tickets...

5
Woensdag
Juli
10:00 - 16:00 uur

Leerlingenconcert dwarsfluit en piano

Muziekschool Barneveld verzorgt muzieklessen in De Eng. Op deze avond treden de leerlingen dwarsfluit en piano voor u op. Kom vooral even luisteren, de toegang is gratis!


De toegang is gratis

68 agenda items waarvan er 26 actief zijn.